E-mail: info@androvera.com Fax: +36 1 240 9291 Mobil: +36 70 39 89 289 Cím: 1036 Budapest, Dereglye utca 2.
Tárhely + Honlap = Androvera
SzolgáltatásainkCMS Rendszerek

A nyílt forráskódú CMS (Content Management System) elnevezés jelentése magyarul tartalomkezelő rendszer. A tartalomkezelő rendszerek rendkívűl hasznosak online szerkesztőségi, közösségi vagy nagyvállalati intranetes környezetben. Hasznosak mert a már előre előkészített ingyenes moduljainak köszönhetően jelentős költségmegtakarítás érhető el, így Önnek csak azért kell fizetnie, ami kiegészítő vagy egyedi fejlesztés és a CMS kódja azt eredetileg nem tartalmazta.

Igénytől függően kínálunk kész CMS-ekhez grafikai megjelenést és arculattervet. A CMS trendek, ahogyan minden más az informatika világában folyamatos fejlődésben van, jelenleg a két uralkodó és egyben legelterjedtebb CMS rendszer a Joomla és a WordPress, de a szebb napokat is látott Drupal nevet viselő fejlesztés is újra kezd erőre kapni, egyre többször találkozhatunk vele.

Az említett két nagy CMS alapjaiban tér el, míg a WordPress inkább egyszerű blogalapú személy portálfunkciókat lát el, amely kiválóan alkalmas a legkülönfélébb szakterületek online lekövetésére, ezzel szemben a Joomla egy nagyteljesítményű, akár több tízezer felhasználót is kiszolgálni képes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer.

Többek közt a brit hadügyminisztérium, amerikai egyetemek és világszerte számos más multinacionális cég és szervezet használja évek óta minden idők legsikeresebb tartalomkezelő rendszerét. A felhasználó és az adminisztrátor szemszögéből nézve, a kezelőfelülete egyszerű, áttekinthető és gyorsan tanulható. A Joomla telepítését és testreszabását követően az egyes oldalak és cikkek tartalmának szerkesztése gyakorlatilag az MS Word egyszerű kezelhetőségével vetekszik. A képek beillesztése, a szövegek szerkeszthetősége és tördelése percek alatt megoldható, az oldalon található elemek tetszés szerint pozícionálhatók.

A fotógalériáktól kezdve a termékbemutatókon és a facebook kiegészítőkön át a webáruházakig több tízezer modul, plugin és komponens érhető el teljesen ingyen, azonban tapasztalatunk szerint szinte minden esetben felmerülnek egyedi igények, amelyekhez munkatársaink, programozóink szakértelme elengedhetetlenül szükséges.

Ha az Ön cége már korábban használt Joomla alapú rendszert, az átállás szinte észrevétlenül megtörténhet és mindazokat az előnyöket folytatólagosan alkalmazhatja amelyet a Joomla legújabb verziója jelent.

Bizonyos kiegészítők és komponensek szintén programozói tudást feltételeznek, amelyekhez munkatársaink segítséget nyújtanak és vannak olyan bővítmények amelyek miatt korábbi Joomla verzió szükséges. Ezért nem ajánljuk a Joomla önálló telepítését, mert már a kezdeti fázisban szükséges lehet szakember közreműködése.

Ha a további modulok, arculatok és egyéb funkciók konfigurálására kerül sor a szakember tudása nélkülönözhetetlen, ezt néhány napos vagy hetes Joomla tapasztalattal színte lehetetlen kivitelezni.